Špaldové palačinky s jogurtem a borůvkami

03.02.2021

Palačinky standardně dělám buď z pohankové nebo špaldové mouky. Jsou potom krásně křehké a křupavé.

Ingredience:

550 ml mléka

200 g hladké špaldové mouky

2 vejce

špetka soli

pár kapek citronu


Postup:

1) Vejce vyšleháme s mlékem, přidáme sůl a kapku citronové šťávy. Poté postupně přisypáváme prosátou mouku a rychle rozmícháme, aby nevznikly hrudky.

2) Palačinky pečeme na středně vyhřáté pánvi dozlatova.

3) Každý si poté může dochutit palačinky podle sebe. Já zbožňuji kombinaci borůvkového rozvaru, jogurtu a javorového sirupu :-)

Sledujte mě také na Instagramu a Facebooku @mojemenicko.cz
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky